Thursday, May 19, 2016

Ce sunt peretii cortina?



Tot mai multi constructori ai cladirilor moderne opteaza pentru peretii cortina in vederea obtinerii unei structuri puternice, dar si ideale din punct de vedere estetic. Fatadele din sticla sunt alese adesea pentru numeroasele avantaje promise, de la izolare fonica si termica ideala, la un aspect impecabil si disponibilitate pentru un numar foarte ridicat de tipuri de structuri.

Ce sunt peretii cortina?

Acestia mai sunt cunoscuti sub numele de „fatade din sticla” si reprezinta partea cea mai eleganta a constructiei unei cladiri, aceasta fiind cea care ofera aspectul placut. De regula peretii cortina sunt folositi in cazul cladirilor de birouri, deoarece promit modernitate si minimalism, insa sunt recomandati si pentru performantele din punct de vedere al izolarii termice si fonice.

In plus, peretii cortina sunt prietenosi cu cei care lucreaza in cladirile de birouri si permite intrarea luminii naturale, facandu-se economii importante la electricitate, dar asigurand totusi si vederi impresionante asupra imprejurimilor.

Pereticortina se confectioneaza in scurt timp si sunt foarte des intalniti datorita faptului ca sunt usor de intretinut, fara a impune o atentie speciala. De asemenea, acest tip de perete poate sa fie aplicat fie in plan vertical, cat si inclinat sau chiar pe acoperis. Pentru a obtine un grad cat mai variat de culori, acesti pereti se pot construi in combinatie cu diferite alte materiale, care asigura un aspect cat mai modern, dar si cat mai solid.

Tipuri de pereti cortina

Acesti pereti pot fi de mai multe tipuri, cel mai comun fiind cel clasic, intrucat sistemul acopera sticla si pe orizontal, dar si pe vertical. O alta alegere foarte comuna o reprezinta sistemul semi structural deoarece acesta presupune doar afisarea unui simplu contur din aluminiu. Nu trebuie omisi nici peretii cortina cu sistem structural care implica doar afisarea sticlei, aceasta fiind aplicata cu ajutorul unui adeziv special.

No comments:

Post a Comment