Thursday, July 7, 2016

Ce presupune un certificat ISO



O companie care isi doreste sa aiba succes si sa se remarce in fata competitorilor trebuie sa abordeze o politica mult mai prietenoasa, dar si mai eficienta, cu ajutorul careia sa poata identifica cele mai bune solutii pentru fiecare situatie in care se implica. Este important sa se constate care sunt efectele asupra mediului inconjurator, dar si sa se determine modalitati prin care activitatea sa se desfasoare in cele mai bune conditii, iar ca ajutor in acest sens este certificatul ISO 14001.

Ce presupune acest certificat?

In primul rand se doreste implementarea unor actiuni standard, sa se verifice procesele efectuate de fiecare angajat si eventual sa se corecteze acolo unde este nevoie, sa se faca planuri si sa se revizuiasca activitatea conducerii. 

Care sunt avantajele?

Cu ajutorul certificatului ISO 14001 se vor reduce costurile, iar munca va fi una mai eficienta, pe aceasta cale reducandu-se si posibilitatea aparitiei accidentelor, se imbunatateste imaginea unei companii, atat pe plan national, cat si international. De asemenea, se creeaza relatii mai stranse cu colaboratorii si clientii, iar problemele cu privire la mediul inconjurator vor fi evitate. 

Materiile prime si energia electrica vor fi utilizate mai eficient, iar atunci cand va fi nevoie de acordarea unui credit sau imprumut, conditiile vor fi mult mai avantajoase. Pe aceasta cale se castiga si increderea celor din jur, angajatii au parte de conditii mult mai bune de lucru, iar cerintele impuse de piata cu privire la ecologie, vor fi respectate cu strictete.

Ce probleme pot fi solutionate?

Cu siguranta ca orice companie se confrunta cu diferite probleme de-a lungul timpului, insa cu ajutorul certificatului ISO 14001, se va elimina problema lipsei competitiei pe plan international, costurile materiei prime vor fi mai accesibile, nu vor mai exista cantitati ridicate de deseuri, iar acestea vor putea fi stocate in locuri adecvate.

No comments:

Post a Comment