Tuesday, February 20, 2018

O alimentatie corecta in timpul sarcinii este esentiala pentru sanatatea nou nascutului

Perioada sarcinii aduce momente speciale pentru toate viitoarele mamici, insa pentru a avea parte de cele mai bune conditii este important sa totul sa fie bine planuit. Sunt foarte multe detalii care trebuie puse la punct, iar totul trebuie sa inceapa cu adoptarea stilului de viata. Miscarea joaca un rol foarte important, iar corpul va fi bine pregatit pentru schimbarile care urmeaza a avea loc, astfel ca se recomanda minim 30 de minute de miscare in fiecare zi, optiunile fiind destul de variate in acest sens.

Mananca corect
Chiar daca se spune despre femeile insarcinate ca sunt foarte pofticioase, este important ca alimentatia sa fie una corecta, care sa includa proteine, fier, calciu si acid folid, iar fructele, nucile, legumele proaspete, produsele lactate, painea integrala, toate sunt ideale, in timp ce trebuie sa se renunte la chipsuri, sucuri acidulate, mancare fast food, produse de patiserie si altele.

Acidul folic
Acesta este foarte important pentru prevenirea defectelor la nastere si este recomandat pentru planificarea sarcinii, astfel ca trebuie administrat cu cateva luni inainte de concepere, iar cantitatile necesare sunt stabilite de catre medic in functie de fiecare situatie in parte.

Monitorizarea greutatii
Femeile insarcinate trebuie sa ajunga la o greutate optima, intrucat una inferioara poate cauza probleme, la fel si una superioara, precum cresterea sanselor de dezvoltare a diabetului sau o tensiune arteriala ridicata. Toate acestea pot favoriza prelungirea travaliului, fapt care se doreste a fi evitat in toate cazurile.

Mergi la control
Planificarea sarcinii trebuie sa includa si o multime de teste, alaturi de vaccinurile necesare, se fac recomandarile adecvate cu privire la suplimentele alimentare sa se administrate, iar pe aceasta cale pot fi prevenite si eventual tratate diferite afectiuni posibile, insa gravidele afla mai multe si despre medicamentele pe care au sau nu au voie sa le administreze.

No comments:

Post a Comment