Friday, October 2, 2015Oricat de amuzant ar parea, principalul motiv pentru care am ales o croaziera intr-o insula greceasca este acela de a ma delecta cu felurile de mancare traditionale ale acestora si cu renumita lor ospitalitate. Pentru a justifica marea mea curiozitate cu felurile grecesti traditionale, lucrez intr-un restaurant, iar gatitul este pasiunea mea. Cand am avut parte de felurile lor de mancare, am fost mai mult decat incantata. Insa, nu a fost acesta singurul lucru ce mi-a facut placere sa il experimentez – locuitorii s-au purtat atat de frumos cu mine, au fost foarte prietenosi si mereu saritori sa ma indrume spre multe alte localuri sau obiective turistice interesante pentru absolut orice turist venit la ei.

La sfarsitul calatoriei cand m-am intors acasa, le-am povestit tuturor activitatile la care am luat parte si despre cat de bine gatesc grecii! Le-am aratat poze cu biserica Sfantul Nicolae, faimoasele plaje ale insulei si cladirile vospite in cele dua culori ale steagului si am impartit suveniruri colegelelor si colegilor mei de servici. Doua colege au sugerat sa mergem toate trei anul urmator in aceeasi locatie. Le-am spus ca trebuia neaparat sa facem acest lucru, dorind cu nerabdare sa revad insula si sa iau la pas cele mai frumoase locuri ale sale! Cat despre experienta culinara, am incercat acasa felurile grecesti de mancare, care mi-au reusit, nu insa chiar atat de bine, dar tot mi-am adus aminte cu drag de voiajul meu pe insula Skiathos. Am zis ca voi continua sa incerc retetele pana cand vor iesi la fel de delicioase ca cele de acolo!

Peisajele, in mare parte dominate de nuante de la un verde turcoaz pana la un albastru foarte intens spre indingo aproape, au constituit si ele un motiv pentru a alege si anul urmator aceeasi destinatie, poate chiar sa includa si mai multe locuri sau cu un program si mai diversificat si bogat. Vizitati si luati la pas aceasta insula frumoasa impreuna cu plajele ei de clestar atunci cand veti avea ocazia! Veti descoperi una dintre cele mai frumoase si concentrate parti ale culturii elenistice si va veti simti nemaipomenit in compania grecilorprietenosi!

No comments:

Post a Comment