Monday, October 26, 2015

Alimentarea cu GPL - o solutie eficienta

Alimentarea cu GPL - gaz petrolier lichefiat este unul dintre subiectele care intotdeauna au generat o serie de dezbateri intense. Pe deoparte sunt cei care afirma ca instalatia GPL eficientizeaza costurile de exploatare, iar pe de alta parte sunt persoane care spun ca aceasta masura implica o serie de riscuri.

De la bun inceput trebuie spus ca instalarea unui sistem de alimentare cu GPL este o solutie adecvata mai ales pentru autoturismele care circula preponderent in mediul urban si depasesc un rulaj mediu anual de circa 15.000 km. Cei care si-au montat o astfel de instalatie mentioneaza ca au reusit reducerea costurilor de exploatare per km cu aproximativ 30-50%, asta comparativ cu sistemele de alimentare clasice pe benzina - ceea ce este mai mult decat satisfacator, tinand cont ca in aces mod investitia se va amortiza relativ repede.

Interesanta a fost si o "rezistenta" in piata intalnita in special in primii ani in care a aparut aceasta solutie - practic consumatorii au fost incurajati sa nu foloseasca GPL, in ideea inc are performanta autoturimului ar avea de suferit - mai ales puterea motorului.

Teste le ulterioare insa au demonstrat ca folosirea GPL-ului nu afecteaza nici performantele motorului in mod semnificativ, nici durata de viata a acestuia, iar instalatiile de ultima generatie reusesc chair sa aduca imbunatatiri consistente sistemelor pe baza de GPL.

Cea mai indicata firma din Romania ce poate oferi astfel de echipamente exte AGR Autogaz - totodata unic importator si distribuitor in Romania pentru o gama larga de produse GPL.

No comments:

Post a Comment